Csokis cookies

A csokis süteményekért és a kekszekért minden ember rajong, így érthető, hogy a csokis cookiesnak is hatalmas a rajongótábora.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1,5 csésze cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 2 csésze liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2/3 csésze kakaópor
- 1 tábla étcsoki
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk. Beleteszünk másfél csésze cukrot és 2 tasak vaníliás cukrot. Habverővel addig keverjük, míg teljesen egynemű, és folyós nem lesz. Csak kézi habverővel dolgozzunk. Beleütünk 2 tojást, és tovább folytatjuk a keverést. Hozzászitáljuk a liszt, a szódabikarbóna és a kakaópor elegyét. Összedolgozzuk egy fakanállal, hozzáadunk az apróra tört étcsokit. Kézzel kis halmokat veszünk a tésztából, és teljesen szabálytalan alakúan hagyva sütőpapírra tesszük. 175 fokos előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha mikor kivesszük, még puha, mert miután kihűlt, megszilárdul. Olyan ez a süti, mint a mézeskalács. Megkeményedik, aztán pár nap múlva újra puha lesz…ha addig még marad belőle.
Fotók: en.wikipedia.org
Oldalak
