Csirkés-sajtos quesadilla 30 perc alatt: egyszerű, villámgyors és olcsó recept

Egy jó mexikói étellel soha nem foghatsz mellé - ebédre és vacsorára is tökéletes választás ez az ízletes csirkés-sajtos quesadilla!
Csirkés-sajtos quesadilla
Hozzávalók:
- 450 g csirkemell
- 20 dkg reszelt cheddar sajt
- 2 db zöld kaliforniai paprika
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 1 fej hagyma
- 1 ek kockázott bacon
- 1 cs fajita fűszerkeverék
- 1 ek olaj
- tortilla lap
Csirkés-sajtos quesadilla
Elkészítés:
Melegítsünk egy serpenyőbe olajat, majd pirítsuk meg rajta az apró kockákra vágott, befűszerezett csirkemellet addig körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a bacont és a felkarikázott zöldségeket, ízesítsük egy kevés sóval, borssal, és az egészet pároljuk addig, amíg a hús, a paprika és a hagyma puha nem lesz – ez nagyjából 10 percet vesz igénybe közepes lángon. Minden tortilla lap egyik felébe rakjunk a húsos keverékből, majd szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal, hajtsuk félbe a tortillákat, végül mindkét oldalát pirítsuk meg a serpenyőben, amíg a sajt rá nem olvad. Fogyasszuk melegen önmagában vagy mártogatóssal kínálva.
További két mexikói étel receptjéért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
