Csirkés kukoricaleves: A hónap nagy kedvence lesz ez a pofonegyszerű első fogás
Főleg a meleg idő beköszöntével fog igazán jól esni ez a hideg krémleves.
Csirkés kukoricaleves
Hozzávalók:
- 3 db csirkemell
- 35 dkg konzervkukorica
- 15 dkg füstölt sonka
- 1-2 ek kukoricaliszt
- 2 db tojásfehérje
- 2 tk gyömbér
- 1 tk szezámolaj
- 5 db zöld mogyoróhagyma
- 1 l csirkealaplé
- só, bors
Elkészítés:
Egy fazékba öntjük a csirkealaplevet, beletesszük a megtisztított, egész csirkemelleket, és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük – figyeljünk oda arra, nehogy túlfőzzük, hiszen a hús akkor kiszáradhat. Miután a csirke megpuhult, szűrőkanál segítségével kivesszük a léből, hagyjuk kicsit lehűlni, majd finom foszlányokra bontjuk. A forrásban lévő léhez lassú kevergetés mellett hozzászitáljuk a kukoricalisztet és csomómentesre keverjük. A levesbe öntjük a kukoricát, majd puhára főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük a finomra reszelt friss gyömbérrel, valamint sóval és őrölt feketeborssal. A legvégén hozzákeverjük a csirkedarabokat és a vékony csíkokra szeletelt füstölt sonkát. Amíg a leves fő, a tojásfehérjét habverővel felverjük, majd fokozatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez. További 2 percig főzzük, végül lehúzzuk a tűzről. A leves még finomabb lesz, ha kevés szezámolajat és vékonyra szeletelt zöld mogyoróhagymát keverünk hozzá.