Csirkés gofri – életed legjobb döntése lesz, ha elkészíted
Egyszerű, villámgyors és isteni.
Csirkés gofri
Hozzávalók:
- 80 g mustár
- 70 ml juharszirup
- 110 g méz
- 1 csirkemell
- 1 tk só és egy csipet
- 1 tk bors
- 1 tk cayenne bors
- 1 tojás
- 180 ml tej
- 1 tk vanília
- 2,5 ek olaj
- 125 g liszt
- ½ ek sütőpor
- 1 ek cukor
Elkészítés:
Egy kis tálban simára keverjük a mustárt, a juharszirupot és a mézet, majd félretesszük. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és meghintjük cayenne borssal is. A gofri tésztához egy nagy tálba ütjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, a vaníliát és az olajat. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a cukrot és a csipet sót, majd összekeverjük a tejes-tojásos masszával. A tésztához keverjük a befűszerezett húst úgy, hogy mindenhova jusson a masszából. A gofrisütőt a legalacsonyabb fokozaton előmelegítjük, a tésztát pedig úgy kanalazzuk bele, hogy mindegyikbe kerüljön egy csirkemellkocka is. 8-10 perc alatt a hús megpuhul és a gofri is aranybarna lesz. Az első lépésben elkészített mustáros mártással tálaljuk.
Videón is láthatod, mennyire egyszerű elkészíteni, íme: