Csípős halfasírt: Ha unod már a megszokottat, és kipróbálnál valami különlegeset

A legjobb, amivel a hetet zárhatod.
Csípős halfasírt olívabogyós rizzsel
Hozzávalók:
- 50 dkg tonhalfilé
- 2 db tojás
- 2 db zsemle
- 2 db chilipaprika
- 1 csokor snidling
- 10 dkg kisütött vaj
- zsemlemorzsa
- só, bors
A körethez:
- 15 dkg rizs
- 2 ek olaj
- 1 csokor petrezselyem
- zöld olívabogyó
- só
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
Az apróra vágott vagy ledarált tonhalhoz hozzáadjuk a tojásokat, a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zsemléket, sót, borsot, az aprított snidlinget, a chilipaprikát és annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható fasírtmasszát kapjunk. Vizes kézzel 8 részre osztjuk, kigömbölygetjük, kilapítjuk, és forró serpenyőben, a kisütött vajon, közepes lángon mindkét oldalukat pirosra sütjük. A vajat szitán átszűrjük. A rizst forró olajon megpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sóval és az aprított petrezselyemmel ízesítjük, majd beleszórjuk a kisebb darabokra vágott olívabogyót és felforraljuk. Ekkor megkeverjük, és lefedve, lassú tűzön 15 perc alatt megpároljuk. Tálaláskor a rizs mellé tesszük a fasírtot, és az egészet körbelocsoljuk a vajas mártással.