Csevapcsicsa

Hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy a csevapcsicsa gyorsan elkészül. Ennek ellenére megéri rászánni az időt, hiszen nagyon finom!
A húsokat két evőkanál vízzel és egy negyed reszelt vöröshagymával ledaráljuk. Hozzákeverjük a maradék apróra vagdalt hagymát, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. Egy órára hűtőbe tesszük. Kézzel 2 cm vastag, 5 cm hosszú rudacskákká formázzuk. Ismét hűtőbe tesszük. Egy óra múlva olajjal megkenjük, és megsütjük.
Az idény
Hozzávalók
- 30 dkg marhahús
- 20 dkg sertéshús
- 10 dkg vöröshagyma
- só, őrölt fekete bors
- erőspaprika
- édespaprika
- olaj
Elkészítés
A húsokat két evőkanál vízzel és egy negyed reszelt vöröshagymával ledaráljuk. Hozzákeverjük a maradék apróra vagdalt hagymát, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. Egy órára hűtőbe tesszük. Kézzel 2 cm vastag, 5 cm hosszú rudacskákká formázzuk. Ismét hűtőbe tesszük. Egy óra múlva olajjal megkenjük, és megsütjük.
Az idény kínálta salátafélékkel, friss hagymával körítjük, forrón tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Csicsóka fasírt - Katt ide!




























