Citromos mazsolás keksz
A citrom kellemesen frissítő, így a nyár utolsó napjaiban is remek sütiket lehet belőle készíteni. Készítsd el ezt a mennyei süteményt, nem bánod meg!
Hozzávalók
- 225 g liszt
- 90 g vaj, felolvasztva
- 1 ek citromhéj, finomra reszelve
- 2 ek sütőpor
- 1 tojás, felverve
- 70 g cukor
- 2 ek frissen facsart citromlé
- 120 g mazsola
- 2 ek barna cukor
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Egy tepsit kivajazunk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, citromhéjat, sütőport, kézi mixerrel összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, cukrot, citromlevet, mazsolát és tovább keverjük. A tésztából púpozott evőkanálnyi adagot pottyantunk a tepsibe, egymástól kb. 5 cm-re. Barna cukorral megszórjuk és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.