Vitaminbombasztikus céklakrém: akarsz finomsággal fogyni?

Még az is megszereti, aki egyébként utálja! Tele van vitaminnal és számos jótékony hatással bír, amellett maga a céklakrém édeskés, isteni íze biztosítja a kulináris élvezetet egy reggeli vagy vacsora alkalmával. Ami pedig a döntésedet megpecsételi azaz, hogy ráadásul fogyaszt!
Hozzávalók
- 4 közepes cékla
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
A megmosott, megszárított céklákat alufóliába csomagoljuk, és 180 fokon egy óra alatt megsütjük. Miután megsültek, meghámozzuk, és összeturmixoljuk őket a joghurttal. Ha nem szeretnénk sütni, akkor azt is megtehetjük, hogy megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk és 5-10 perc alatt puhára főzzük, majd utána keverjük össze a botmixerrel. Közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és az olívaolajat is. Miután krémesre kevertük, érdemes állni hagyni egy órát a hűtőben, hogy a céklakrém alapanyagai összeérjenek.
Az egy óra leteltével kaporral, illetve petrezselyemmel a tetején megszórva rögvest tálalhatjuk is. Szendvicskrémnek, de egy délutáni nasizáshoz is tökéletes mártogatósnak!
Lapozz a legszuperebb palacsinta töltelékekért és a vaníliapuding receptjéért is!
Fotó: michelle.picker.wordpress.com, Leadfotó: blog.hellofresh.com
Oldalak
