Burrito - Mexikói finomság

Igazi mexikói izélmény a nyári forróságban. Ebben a rendkívül ízletes ételben minden megtalálható, ami finom.
Hozzávalók:
Tortilla:
- 3 db tojás
- 8 dl tej
- 15 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg búzaliszt
Töltelék:
- 40 dkg darált hús
- 20 dkg főtt kukorica
- 20 dkg főtt vörös bab
- 10 dkg kaliforniai paprika
- 10 dkg paradicsom
- 2 dkg vaj
- fél citrom leve
- 1 csokor metélőhagyma
- só
- bors
- chili
Mártás:
- 2-3 dl paradicsompüré
- 1 db chili paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kevés petrezselyem
Elkészítés:
A kukoricalisztet a tojásokkal és a tejjel jól összekeverjük, ha nincs tortilla sütőnk, akkor egy palacsintasütőben 4-5 mm vastagságú lepényeket sütünk. Ha sűrűbbre, gyúrható tésztát szeretnénk, akkor 3 dl vízzel keverjük össze a 30 dkg lisztet, és a tojást hagyjuk el. Az így kapott tésztát 12 darabra osztva kinyújtjuk, majd megsüthetjük sütőben is egy tepsiben vagy sütőlapon. Akkor jó, ha kicsi hólyagocskák keletkeznek rajta, amelyek jobban megpirulnak. A töltelékhez vajon megdinszteljük a karikákra vágott pórét és a darált húst a paprikával, majd hozzáadjuk a kukoricát, a babot és az apróra vágott paradicsomot. Megszórjuk sóval, borssal, és a többi fűszerrel, végül megöntözzük a friss citromlével. Ha összefőtt, a tortillákat ezzel a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük. Amíg sül, elkészítjük hozzá a csípős mártást. Ha pépeset szeretnénk, akkor a hozzávalókat összeturmixoljuk, ha ebyhén darabosat, akkor a hagymát finomra vágva adjuk hozzá. Ha valaki kevésbé csípősen szereti, néhány evőkanál tejföllel lágyíthat a mártáson.