Burgonyás pogácsa: Ha elkezded, nem tudod abbahagyni

Hétvégére a legjobb választás.
Burgonyás pogácsa
Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 30 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 1,5 dl tejföl
- 1 egész tojás
- 2 tojássárgája
Képünk illusztráció
Elkészítés:
A héjában megfőtt krumplit meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a tojássárgákat, a sót, majd beleszitáljuk a lisztet is. A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, ezután négybe hajtogatjuk és hűtőszekrénybe tesszük legalább 2 órára. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát sütés előtt újra hajtogatjuk, majd kb. 2 centiméter vastagra nyújtjuk. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és mindegyik tetejét megkenjük a felvert egész tojással. Aranysárgára sütjük.