Pirított sonkakockás leves: Egy olcsó, forró első fogás a borús napokra

Egyszerű és tökéletes étel a hétköznapokra.

Pirított sonkakockás leves

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl olaj
  • só, bors

A levesbetéthez:

  • 20 dkg húsos, füstölt-főtt sonka
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

Forró olajon megfuttatjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabokra vagdalt burgonyát, majd összesütjük az egészet. Felöntjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük és beletesszük a babérlevelet. Ha a krumpli puhára főtt, összeturmixoljuk a lábas tartalmát, majd belekeverjük a tejfölt és a mustárt is. A levesbetéthez kockákra vágjuk a főtt sonkát és olajon megpirítjuk. Tálaláskor beleszórjuk a levesbe az apróra vágott friss petrezselyemmel együtt.

További két leves receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Sztárok
Az Irigy Hónaljmirigy tagjai, Sipos Péter és Sipos Tamás is kipróbálta magát a Legyen Ön is milliomos legújabb évadában. Egy gasztronómiai kérdés állította meg őket!
Sztárok
Sokan nem értik a mai fiatalság nyelvezetét, de ez a kilencvenes években sem volt másképp – akkoriban is rengeteg szleng kifejezés hódított. Vajon mennyire ismerik ezen szavak jelentését a Demjén-...
Home&Design
Tedd meg ezt az apró, de életmentő lépést még ma – hiszen az életed a legnagyobb érték!
Lifestyle
A zárkózottság nem hibaként vagy gyengeségként értelmezendő – sokszor az önvédelem egyik formája. Azok, akik nehezebben nyílnak meg, gyakran rendkívül mély és összetett személyiségek, akiknek...
Lifestyle
A szorongás leküzdése és az érzelmi egyensúly elérése nem mindig igényel bonyolult technikákat vagy hosszadalmas terápiákat. Néha egy egyszerű, de hatékony eszköz, mint a terápiás takaró, képes lehet...
Lifestyle
Próbáld ki már ma és élvezd, ahogy ezek az apró pillanatok varázslatossá teszik a mindennapjaitokat.