Pirított sonkakockás leves: Egy olcsó, forró első fogás a borús napokra
Egyszerű és tökéletes étel a hétköznapokra.
Pirított sonkakockás leves
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 pohár tejföl
- 1 ek mustár
- 1 db babérlevél
- 1 dl olaj
- só, bors
A levesbetéthez:
- 20 dkg húsos, füstölt-főtt sonka
- 1 szál petrezselyem
- 1 dl olaj
Elkészítés:
Forró olajon megfuttatjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabokra vagdalt burgonyát, majd összesütjük az egészet. Felöntjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük és beletesszük a babérlevelet. Ha a krumpli puhára főtt, összeturmixoljuk a lábas tartalmát, majd belekeverjük a tejfölt és a mustárt is. A levesbetéthez kockákra vágjuk a főtt sonkát és olajon megpirítjuk. Tálaláskor beleszórjuk a levesbe az apróra vágott friss petrezselyemmel együtt.