Burger tofuval és avokádóval

Az avokádó gazdag vitaminokban, rostokban és fontos olajokban, egyetlen hibája, hogy korántsem diétás étel. Ez azonban senkit sem érdekel, hiszen egyszerűen finom.
Hozzávalók
A guacamoléhoz
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 lime
- 1 ek. tabascoszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- egy csokor friss koriander
- só, bors
Továbbá kell még
- 4 szezámmagos buci
- 2 ek.mogyoróolaj
- 40 dkg tofu
- 2 ek. kukoricaliszt
- 2 paradicsom
- néhány szép salátalevél
Elkészítés
Vágjuk a tofut négy egyforma és szabályos formájú darabra. Kenjük be a szeleteket alaposan mogyoróolajjal, forgassuk bele kukoricalisztbe, és rázzuk le róluk a fölösleget. Grillezésre kapcsolt sütőben süssük aranybarnára a tofut 6-8 perc alatt, és egyszer-kétszer fordítsuk meg a szeleteket.
Közben kezdjük el kikeverni a guacamolét. Hámozzuk meg, magozzuk ki, kockázzuk fel, majd villával törjük össze az avokádót. Után keverjük el benne a lime levét, a zúzott fokhagymát, az aprított koriandert és a fűszereket. Vegyük ki a sütőből a tofut, és néhány percre tegyük a helyére a félbevágott bucikat, hogy mindkét felükön enyhén megpiruljanak. Végül a zsömléket alsó felét bőségesen kenjük meg a guacamoléval, rendezzük el rajtuk a tofut és néhány szelet paradicsomot. Erre jöhet pát csinos, friss salátalevél, majd a zsömlék másik fele.
Ezt is ajánljuk: Pikáns fokhagymás csirke - Katt ide!
Fotó: simplyscratch.com
Oldalak
