Bundás sült meggy
A kínaiak nagy ötlete, hogy a gyümölcseiket bundában sütik ki. Ez a recept is hasonló élvezeteket okoz, csupán száz százalékig magyar recept alapján. Aki teheti, kóstolja meg bátran!
Hozzávalók
- 3 tojás
- 2 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál liszt
- só
- fél dl tej
- 2 dl édes fehérbor
- meggy
- olaj
Elkészítés
Mossuk meg a meggyet, csepegtessük le, majd szórjuk meg kevés liszttel. Fogjuk meg a száraknál, és kössük össze fehér cérnával. A többi alapanyagból keverjünk palacsintatésztát, mártsuk bele a meggycsomókat, majd süssük ki őket forró olajban. Szedjük papírtörlőkre, majd tegyük őket egy szép tálba, és már tálalhatjuk is. Ha van kedvünk, és marad tészta, süthetünk mellé kisebb palacsintákat.
Készíts vendégváró falatokat csirkés palacsintatészta formában!