Bundás kenyér másként - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A bundás kenyér sokaknak a lustálkodós vasárnap reggeleket juttatja az eszébe. Ha kedved támad egy kicsit nosztalgiázni, készíts bundás kenyeret, fűszerekkel bolondítva!
Hozzávalók
- 4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg)
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerinti törött bors és őrölt szerecsendió-virág
- a tepsihez 1 evőkanál olaj
Elkészítés
A sütőt közepes lángra kapcsolom.
A kenyérszeleteket félbevágjuk, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozzuk. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verjük, belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
A kenyereket belemártjuk a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatjuk, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre tesszük a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé, majd a forró sütőbe toljuk és addig hagyjuk bent, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintjük reszelt sajttal és tálaljuk. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.
Ha szereted a bundás kenyeret, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!