Igazi partikaja: Buffalo csirkeszárnyak kéksajtos mártogatóssal

Baráti összejövetelek, esti meccsnézés vagy csak egy gyors vacsora... bármelyik is legyen, egy adag buffalo csirkeszárny mindegyikhez tökéletes választás. Azoknak pedig kifejezetten ajánljuk, akik szeretik a csípős ételeket.
Buffalo csirkeszárnyak kéksajtos mártogatóssal
Hozzávalók:
- 12 db csirkeszárny
- 50 g vaj
- 205 g sűrűbb chiliszósz
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- só, bors
Mártogatóshoz:
- 1 pohár görög joghurt
- 500 g kéksajt
- zöldhagyma, körítésnek
Baráti összejövetelekhez tökéletes a buffalo csirke
Elkészítés:
1. A szárnyakat egy nagyobb tálban sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, adjuk hozzá a fokhagyma granulátumot és kevergetés közben 3 percig pároljuk, míg illatos nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a chiliszószt és keverjük el. Az elkészült szósszal pácoljuk be a szárnyakat, majd hagyjuk pihenni nagyjából fél óráig a hűtőben. Egy másik tálba öntsük a görög joghurtot és morzsoljuk bele a sajtot. Alaposan keverjük össze és mehet ez is a hűtőbe.
2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, közben pedig vegyük ki a csirkét és helyezzük egy kivajazott tepsibe. 30 percig süssük, majd fordítsuk meg a szárnyakat. A csere után még hagyjuk bent 25 percig, de közben gyakran forgassuk, nehogy megégjen valamelyik oldal. Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk hűlni a csirkét, majd tálalhatjuk is a mártogatósunkkal. Köretként remek választás, ha zellert vagy répát is teszünk a tányérra.
Még több receptért lapozz a következő oldalra!
fotó: 123rf
Oldalak
