Brownie - Csokis finomság
Csokis süti... Ki tud ennél tökéletesebb kombinációt? A csoki a világ egyik legfinomabb édessége. Annál pedig nincs is jobb, amikor süti formájában fogyasztjuk.
Hozzávalók
- 170 g krémsajt
- ½ csésze mogyoróvaj
- ¼ csésze kristálycukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál tej
- 1 csésze olvasztott vaj
- 2 csésze kristálycukor
- 2 teáskanálnyi vanília kivonat vagy vaníliás cukor
- 3 tojás
- ¾ csésze keserű kakaópor
- 1 és ¼ csésze finomliszt
- ½ teáskanálnyi só
- 1 csésze apróra tördelt étcsoki
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Amíg melegszik, egy nagy tálban jól összekeverjük a krémsajtot a mogyoróvajjal, ¼ csészényi cukorral, a tojással és a tejjel. Egy másik tálban összekeverjük az olvasztott vajat a 2 csésze cukorral, és a vaníliával. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és jó összedolgozzuk a masszát. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a sütőporral, és a sóval, majd beledolgozzuk a vajas keverékbe, és végül az étcsoki darabokat is belekeverjük. Kivajazunk egy tepsit, és a csokis massza nagy részét beleöntjük, kb. egy fél csészényit pedig félreteszünk. A krémsajtos keveréket ráöntjük a tepsiben lévő csokisra, elsimítjuk, majd rendszertelenül rákanalazzuk a maradék csokis krémet, amit egy villa segítségével úgy alakítunk, hogy márványos legyen. 35-40 percig sütjük.
A 4 legfinomabb forró csoki recept - Mandulás, étcsokis...
Fotók: nepisirsem.com