Brokkolis lepény

Ahhoz, hogy miénk legyen egy világbajnok vacsora, készüljünk fel az ételkészítésre! Hogy mivel? Többek között pontos bevásárlólistával és könnyen beszerezhető alapanyagokkal.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 50 dkg brokkoli
- 1 ek. MAGGI Ízvarázs ételízesítő – sok zöldséggel
- 20 dkg sonka
- 4 db tojás
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál mustár
- só, bors
Elkészítés
A leveles tésztát akkorára nyújtjuk, hogy egy kerek sütőforma alját és oldalát is kibéleljük. A tésztát villával megszurkáljuk és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük. Majd a tésztára sütőpapírt teszünk, megszórjuk száraz babbal és előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 percig „vakon” sütjük. Majd a sütőpapírt és a babot eltávolítjuk.
A brokkolit rózsáira szedjük, szárát vékonyan felkarikázzuk, majd forrásban lévő ételízesítővel ízesített vízben kb. 4-5 perc alatt roppanósra főzzük. Lecsöpögtetjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sajtot lereszeljük.
A brokkolit és a sonkát összekeverjük, majd a tésztára rakjuk. A tojássárgájához keverjük a reszelt sajtot, a tejszínt és a mustárt, sóval és borssal ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és az előzőekhez óvatosan hozzákeverjük. Az egészet a sonkás brokkolira öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ezt is ajánljuk: Fűszeres csirkemell rízzsel - Katt ide!
Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg másokkal is, vagy nyomj egy lájkot!