Bolognai spagetti - Recept
Az olaszoknál is rengeteg féle bolognai recept létezik, mi miért ne kísérletezhetnénk a sajátunkkal? Próbáljátok ki ezt a változatot is!
Hozzávalók
- 40 dkg spagetti tészta
- 4 dkg parmezán
- 1 fej hagyma
- 1 db sárgarépa
- kevés zellerzöld
- 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál olaj
- 5 dkg húsos szalonna
- 25 dkg darált marhahús
- 7 dkg paradicsompüré
- 1 babérlevél
- só
- bors
- cukor
Elkészítés
A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zeller zöldjét finomra vágjuk, majd a leveskockát feloldjuk három deciliter forró vízben. Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a zöldséget, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a forró vízben feloldott leveskockát, a darált marhahúst, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk csipetnyi cukorral, és időnként megkeverve 30-40 percig pároljuk.
Ha szereted az újraértelmezett olasz ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!