Villámgyors, pofonegyszerű és még sütnöd sem kell: bögrés répatorta 5 perc alatt

A mikrós desszertek királynője ez az édesség, amihez csak pár alapanyagra lesz szükséged.
Bögrés répatorta
Hozzávalók:
- 4 ek liszt
- 2 ek cukor
- ½ tk szódabikarbóna
- csipet fahéj
- csipet szerecsendió
- csipet só
- 1 ek olaj
- 2 ek tej
- 2 ek reszelt répa
- mazsola, dió (opcionális)
A tetejére:
- 1 ek krémsajt
- 1 tk méz
- vaníliakivonat
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy nagyobb bögrébe rakjuk, majd összekeverjük. Ezután jöhet az olaj, a tej és a reszelt répa, valamint ízlés szerint dió és mazsola. Ha már minden benne van, az egészet alaposan megkeverjük, és a desszertet egy percre a mikróba rakjuk, közben pedig elkészítjük a krémet a tetejére. A krémsajtot, a mézet és a vaníliakivonatot összekeverjük, majd a kész sütemény tetejére kenjük még melegen, ezután pedig már fogyaszthatjuk is!
További két bögrés sütemény receptjéért lapozz!
Oldalak
