Bio mézeskalács - klasszikus karácsonyi finomság újratöltve
Citrom, mandula és persze a mesés fűszerek! (x)
Vendégeink örömére
Nincs is annál jobb, mint amikor a konyhánkat körbelengik az illatos sütési hozzávalók. Kezdd el már most az ünnepi készülődést, és készíts ízletes aprósüteményeket a dmBio alapanyagaiból - vendégeid legnagyobb örömére!
Mézeskalács
Hozzávalók (12 darabhoz)
- 500 g dmBio tönkölybúzaliszt T630
- 1 tk dmBio borkő sütőpor
- 120 g dmBio teljes értékű nádcukor
- 200 ml dmBio „A” típusú juharszirup
- 1 ek dmBio kakaópor
- ¼ tk só
- 6 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 120 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 tojás
- 200 g porcukor
- 4 ek víz
Elkészítés
A lisztet, sütőport, mézeskalács fűszerkeveréket, sót és kakaót keverjük össze egy nagy tálban. Robotgép segítségével dolgozzuk össze a kockára vágott vajat és apránként adagoljuk a nádcukorhoz. Keverjük hozzá a tojást, valamint a juharszirupot is. Ez után fokozatosan adjuk hozzá a lisztkeveréket és addig gyúrjuk, míg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk.
A tésztát 2 részre osztjuk, majd 1 órán át pihentetjük a hűtőben. A pihentetést követően a tésztát sütőpapír közé téve egyenként nyújtsuk 0,5-1 cm-es vastagságúra. Kiszaggatjuk, majd egymástól kb. 3 cm távolságra elhelyezzük a formákat egy sütőpapírral bélelt tepsiben – ne túl szorosan, mert sülés közben összenőhetnek - és a 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt arany barnára sütjük a mézeskalácsot.
Díszítés: Hagyjuk kihűlni, majd a porcukor és víz keverékével dekorálhatjuk a formákat!