Báránysült mentával és fokhagymával - Recept
Ennek az ízletes báránycombnak egyszerűen senki nem tud ellenállni! Készítsük el a családnak, imádni fogják.
Hozzávalók
- 1 db friss báránycomb
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 nagy csokor mentalevél
- 5 gerezd fokhagyma lereszelve
- 125 ml olívaolaj
- 250 ml csirkehúsleves alaplé
- 600 g újburgonya vastag szeletekre vágva
- 225 g bébi répa
- 200 g cukkini hosszában felszeletelve
- 250 g sárga bab
- 150 g spárga körülbelül 6 cm-es darabokra vágva
Elkészítés
Először is melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. A sót keverjük össze a fűszerekkel, a mentalevelekkel és a fokhagymával egy nagy tálban. Lassan öntsük hozzá az olívaolajat is, majd szépen kenjük meg a keverékkel a báránycombot. Tegyük be a sütőbe sülni körülbelül másfél órára és közben folyamatosan locsolgassuk a fűszeres olajjal. Ha a hús elkészült, vegyük ki a tepsiből és tegyük félre pihenni. A megmaradt zsírhoz adjuk hozzá a húsleves alaplét és az egészet forraljuk fel. A burgonyát és a többi zöldséget főzzük puhára egy nagy lábas forró, sós vízben, majd ha elkészült, szeleteljük fel a bárányt, tegyük a szeletek tetejére a főtt zöldségeket és a húslevesből készített szósszal a tetejét meglocsolva tálaljuk.
Ha Te is szívesen megkóstolnád ezt a nem éppen hétköznapi báránycombot, akkor lájkold a cikket vagy oszd meg ismerőseiddel!