Bakonyi sertésszelet - Klasszikus főétel
A bakonyi sertésszelet egy klasszikus főétel, amelyet a gomba és a tejföl tesz igazán különlegessé és időtálló finomsággá. Te is szereted? Készítsd el még ma!
Hozzávalók
- 60 dkg sertéshús (felsál)
- 20 dkg gomba
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 fej hagyma
- 1 ek pirospaprika
- olaj
- só
Elkészítés
A húst vágjuk vékony szeletekre, ha szükséges, klopfoljuk ki, majd forgassuk meg a lisztben. Süssük meg a szeleteket, és tegyük félre. A felaprított hagymát pirítsuk meg, szórjuk meg pirospaprikával, adjunk hozzá 2 dl vizet és így pároljuk tovább. Tegyük bele vissza a húsokat, és lefedve pároljuk. Olajban pirítsuk meg a felszeletelt gombát, adjuk hozzá a húshoz, majd ha megpuhult a hús, öntsük hozzá a habarást: a liszttel elkevert tejfölt. Ha összeforrt, tésztával vagy galuskával tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkto vagy oszd meg másokkal is!