A tökéletes vasárnapi ebéd: Baconnel rakott fűszeres burgonya
Gyors, olcsó és annyira egyszerű a rakott krumpli ezen verziója, hogy te is meglepődsz majd rajta.
Baconnel rakott fűszeres burgonya
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg bacon
- 20 dkg trappista sajt
- 5 dl tejföl
- 3 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 9 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
- 2-3 db babérlevél
- 1 kk szerecsendió
- só, bors
Elkészítés:
A burgonyákat enyhén sós, forrásban lévő vízben héjában megfőzzük. Egy tűzálló tál alját kibéleljük egy réteg megfőtt, meghámozott és karikákra vágott burgonyával, valamint a főtt tojások felével és a felkarikázott hagymával. A tejfölt elkeverjük két gerezd áttört fokhagymával, az aprított snidlinggel és a reszelt trappista sajttal. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és a szerecsendióval, majd meglocsoljuk a krumpli tetejét, és rászórunk két-három darab babérlevelet. A fűszeres tejfölre halmozzuk a bacon felét, ezután a maradék felkarikázott krumplival és tojással befedjük, majd arra rétegezzük a maradék bacont. Megszórjuk hét megpucolt fokhagymagerezddel, és előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 180 fokon körülbelül 60 perc alatt jól átsütjük, aztán fólia nélkül további 10-15 percig pirítjuk.