Bableves - Laktató, magyaros ebéd
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A babban található tápértékeknek köszönhetően egy nagyon tápláló zöldség. A kiegyensúlyozott étrendet követőknek kihagyhatatlan alapanyag a konyhában.
Hozzávalók
- 250 g fejtett bab
- olaj
- 2 vöröshagyma
- 2 fokhagyma
- 100 g sárgarépa
- 10 g petrezselyem gyökér
- 50 g zeller
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 2 dl tejfel
- 50 g liszt
- só
- fűszerpaprika
- ételecet
Elkészítés
A fejtett babot a sárgarépával, a zellerrel, a petrezselyem gyökérrel együtt feltesszük főni, Közben elkészítjük a rántást. Forró olajon a lisztet megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát. Ha már eléggé üveges, mehet hozzá fokhagyma és a fűszerpaprika is. Amikor már kihűlt, tejfölös hidegvízzel simára keverjük. Ez a rántás mehet a megfőtt zöldséges alaplébe.
Friss petrezselyemzölddel tálaljuk.
Próbáld ki a fűszeres babsaláta receptet is!