Avokádós carbonara - Klasszikus olasz fogás új köntösben
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ha szereted a carbonara spagettit és az avokádót is, akkor miért ne kombinálhatnád a kettőt? Íme, egy elképesztően finom fogás, ami hamar elkészül!
Hozzávalók
- 1 avokádó
- 1 tojássárgája
- ½ csésze tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve
- ½ csésze reszelt parmezán sajt
- 3 szelet bacon
- 220 g spagetti
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
Tegyük bele aprítógépbe a meghámozott, kimagozott avokádót, a tojássárgáját, a fokhagymát és a citrom levét. Ha elértük a krémes állagot, adjuk hozzá a tejszínt is és ezzel is keverjük simára. A bacont aprítsuk fel és serpenyőben pirítsuk meg kissé, majd tegyük félre. A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben és csepegtessük le. Locsoljuk meg az olívaolajjal, adjuk hozzá a szószt, a bacont, a reszelt parmezánt, a sót és a borsot. Keverjük el, majd tálaljuk.