Almás pite - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Igazi klasszikus hétvégi sütemény, amely vendégségben vagy csak délutáni nassoláshoz is kitűnő választás.
Hozzávalók
- alma
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg vaj
- 5dkg porcukor
- ½ csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- só
- ½ dl tej
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a liszt felét a vajjal alaposan eldolgozzuk, majd hűvös helyre tesszük pihenni. A liszt másik felét a fél csomag vaníliás cukorral, 2 tojással, sóval és fél deci tejjel összedolgozzuk, amíg puha tésztát nem kapunk. A vajastésztát ezután ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd a közepére tesszük a tejes tésztát, összehajtjuk, majd ismét kinyújtjuk az egészet, majd ismét hajtunk rajta. Ezt a folyamatot addig ismételgetjük, amíg a tepsi méretének kétszeresét kapjuk. Ezután kettévágjuk a tésztát, az egyik felét a tepsibe helyezzük, a tetejére rászórjuk az apróra vágott és fahéjas cukorral ízesített almát. A tészta másik felével pedig beborítjuk és a szélén alaposan elnyomkodjuk a tésztát, hogy mindenhol illeszkedjen az alsó réteghez. Végül pedig villával megszurkáljuk a tésztát és tojás sárgájával lekenjük a tetejét.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!