Tökéletes párosítás, ami után te is megnyalod az ujjad: Almás-krumplis sütőtök

Nem telhet el az ősz nélküle.
Almás-krumplis sütőtök
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 40 dkg sütőtök
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg margarin
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db alma
- 1 dl tej
- 1 ág rozmaring
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
A sütőtököt megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, enyhén sós vízben pár percben főzzük, majd leszűrjük. A krumplit és az almát megpucoljuk, megfőzzük, megtörjük, vajjal és meleg tejjel elkeverjük, fűszerekkel ízesítjük, csillagcsőrös zsákba öntjük, és egy mélyebb tálba, koszorúalakba kinyomjuk. Az olajat felforrósítjuk, beledobjuk a sütőtököt, a zúzott fokhagymát, a kockázott szalonnát, egy kevés rozmaringot, és aranybarnára pirítjuk. A sütőtököt a krumplikoszorú közepére halmozzuk, rozmaringgal díszítjük.
További két sütőtökös receptért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
