Almás csirkecomb: gyors, laktató és ízletes - kell ennél több?
Egyszerű, mégis nagyszerű ebédötlet az egész családnak.
Exkluzív receptek Topár Gábortól
Van, aki hosszú csipeszekkel hajómakettet épít üvegpalackokba, más bélyeget gyűjt és albumokba rendez, vagy azon munkálkodik, hogy minél gyorsabban minél messzebb tudjon futni - én meg főzni szeretek. A főzés kikapcsol: már a felkészülés és a tájékozódás is szórakoztat, ráadásul éhen sem maradok, ami tiszta haszon. Örömmel osztom meg a jól sikerült receptjeimet, a sikertelenekről pedig mélyen hallgatok.
„Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága.”
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Almás csirkecomb
Hozzávalók:
- 1-2 db csirke felsőcomb
- diónyi vaj
- 1 ek olívaolaj
- 2 db alma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej hagyma félfőre vágva (nálam most csak salotta volt itthon, ebből egy maroknyi, a
- nagyobbak kettévágva, a kisebbek egyben hagyva)
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1-2 szál rozmaring (ha nincs, jó a morzsolt, vagy el is hagyható)
- 1-2 szál kakukkfű (ugyanaz, mint a rozmaringgal)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Egy serpenyőben, ami mehet sütőbe is, olaj és vaj keverékén megpirítom a sózott, borsozott
csirke felsőcombokat, ez oldalanként 3-4 perc. Félreteszem.
A serpenyőben maradt zsiradékra dobom a felkockázott húsos szalonnát, a hagymát és a
fokhagymát.
Ha megpirult ez is, mehet bele a gerezdekre vágott, nem hámozott alma. Átforgatom és
ráöntök egy deci száraz fehérbort. Forralom két percig, majd visszateszem a serpenyőbe a
csirkecombokat is, pár ág rozmaring és az egész bekerül a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Időnként tűvel ellenőrzöm a húst, amint teljesen megpuhult, a teteje pedig megpirult. Ez körülbelül fél óra. Kész!