Almapuding - Recept

Ha már unod a csoki- és a vaníliapudingot, akkor épp itt az ideje, hogy kipróbálj valami újat, mint például az almapudingot.
Hozzávalók
- 50 dkg reszelt alma
- 3 dkg margarin
- cukor
- fahéj
- szegfűszeg
- 2 zsemle
- 3 dkg búzadara
- 4 tojásfehérje
Elkészítés
Az almát pároljuk meg, és még melegen keverjük hozzá a margarint, a fahéjat, a szegfűszeget és a cukrot. A zsemléket áztassuk be, jól nyomkodjuk ki, majd törjük át. Ezután keverjük össze az almás masszával és a búzadarával. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és adjuk hozzá óvatosan. Végül öntsük egy kivajazott tűzálló tálba, és gőz fölött főzzük készre.
Ha szereted a pudingot, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!