Almalekvár - Recept
Az almában számtalan fontos és nélkülözhetetlen ásványi anyagot találhatunk, így érdemes sokat fogyasztani belőle, akár lekvár formájában is.
Hozzávalók
- 5 kg alma
- 1 kg cukor
- Nátrium-benzoát
Elkészítés
Mossuk meg az almákat, hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Ezután szórjuk rá a cukrot, kavargassuk meg, amíg levet nem ereszt. Tegyük tűzre és kezdetben, amíg az almák meg nem puhulnak, fedő alatt főzzük (kb. 5-10 perc). Ha megpuhultak, akkor vegyük le a fedőt, hogy elpárologjon a lé és jól besűrűsödjön. Végül tegyük forró üvegekbe, a tetejére pedig szórjunk egy kevés nátrium-benzoátot. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ezt is ajánljuk: Mennyei fahéjas bundás alma - Pár perc alatt elkészül