A tökéletes sült libamáj - Recept

Márton nap ősidők óta a téli évszak első napja a naptárban, így nagy lakomákat rendeztek, hogy a következő esztendőre is jó legyen a termés .
Hozzávalók
- 1 szép libamáj
- libaháj
- húsleves
- késhegynyi pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Egy tűzálló edény alját kibéleljük hájjal, erre fektetjük a májat, és annyi húslevessel öntjük le, amennyi ellepi. Mellédobjuk a fokhagymát, az egészet beborítjuk hájjal, és lefedve - a máj nagyságától függően 20-40 percig főzzük. Akkor jó, ha már nem buggyan ki vér a májból, amikor beleszúrunk. Ekkor a májat kivesszük, és egy tálra tesszük. A levét erős tűzön zsírjára sütjük, majd a tűzről levéve 1-2 percig hűlni hagyjuk, és a paprikát belekeverve, a májra szűrjük. Jól lehűtve kínáljuk.
Ha szereted a libamájat, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Sült libacomb