Húsimádóknak kötelező! Ez a tökéletes cordon bleu titka
Egy igazán tartalmas fogás.
Cordon bleu
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé (egész, filé)
- 6 szelet pármai sonka
- 6 szelet trappista sajt
- kb. 10 dkg liszt
- kb. 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A megtisztított húst hat szeletre vágjuk, kikloppfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A szeletekre fektetünk egy szelet sonkát és egy sajtot, óvatosan felgöngyöljük, majd a két végét behajtogatjuk. A hagyományos módon bepanírozzuk, vagyis lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, a végén pedig bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Krumplipürével, sült krumplival, párolt rizzsel vagy kedvenc salátánkkal tálaljuk.