A nyári alak megmentője – Pazar diétás csirkesaláta
Bár a gyakorló diétázóknál már minden bizonnyal kiveri a biztosítékot a „csirke” és a „saláta” kifejezés, ismét bebizonyosodott, hogy csirkemellből még mindig lehet varázsolni. Ez a saláta pikk-pakk elkészül, diétabarát és elképesztően finom is.
Gyümölcsös csirkesaláta
Hozzávalók (ebből nagy adag lesz):
- 80 dkg csirkemellfilé
- 3 fej lilahagyma
- 2 db piros héjú alma
- 10 dkg fehér szőlő
- 10 dkg piros szőlő
- 1 csokor snidling
- 50 dkg natúr joghurt
- 15 dkg majonéz
- 4 ek. almaecet
- 100 g aszalt vörös áfonya
- só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A csirkemellet kockázzuk fel, majd kevés olajon pirítsuk meg egy serpenyőben. Ízesítsük sóval, borssal. Ha elkészült, tegyük félre hűlni.
- Amíg a csirke sül, aprítsuk fel a hagymát, kockázzuk fel a megmosott, kicsumázott almát. A szőlőszemeket vágjuk félbe, a snidlinget szintén aprítsuk fel.
- A joghurtot keverjük simára a majonézzel és az almaecettel, ízesítsük sóval, borssal.
- Az előkészített hagymát, almát, szőlőt, snidlinget és aszalt áfonyát keverjük össze egy tálban és öntsük rá a joghurtos öntetet.
- Óvatosan adagoljuk hozzá a csirkét, keverjük jól össze.
- Az elkészült salátát tegyük legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
További csirkés receptekért lapozz.