A nap receptje: Rebarbara leves

A receptek célja, hogy valami újdonságot adjunk át egymásnak ki-ki amit otthonról hozott. Ha a húsleves, zöldségleves, halászlé és a gyümölcsleves receptek mellett már ott virít a pipa, akkor itt az ideje valami újjal kísérletezni, hátha a hétvégi közös ebédek kedvenc menüje lesz a rebarbara leves.
Hozzávalók:
1 kg rebarbara
30 dkg cukor
Só ízlés szerint
10 dkg liszt
4 dl tejföl
2 tojássárgája
½ citrom héja
2 dl tej
Elkészítés:
A vizet felforraljuk cukorral, sóval és a reszelt citrom héjával.
A rebarbarát alaposan megmossuk, megtisztítjuk és nagyjából 2 cm-es darabokra szeleteljük, majd forrásban lévő vízbe tesszük. A tejből, lisztből és fele mennyiségű tejfölből híg habarást készítünk, majd a már puha rebarbarát behabarjuk, és összeforraljuk.
A tejföl másik részével elkeverjük a tojássárgákat, majd a levest apránként lassú keverés mellett a keverékhez adjuk.
Tálalás:
A levest fogyaszthatjuk melegen is, de a nyári hőségben behűtve, tejszínhabbal az igazi!