A legjobb hortobágyi palacsinta recept

Túl sok palacsintát sütöttél, és nem kívánod már a kakaósat és lekvárosat? Akkor készíts belőle isteni húsos ebédet, pontosabban hortobágyi palacsintát.
Hozzávalók
- 20 db sós palacsinta
- 5 adag paprikás csirke
- 100 g vaj
- 3 dl tejföl
- 1 db csemege paradicsom
- 1 db csemege paprika
- ½ cs petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
Elkészítés
A kész paprikás csirkét mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finom lyukú húsőrlőn megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyas húst, kevés sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk. A palacsintákat henger alakúra formázzuk, tűzálló tálba helyezzük, és a már kész paprikás csirke mártásával bevonjuk. Dekoráljuk erejétől megtisztított, szeletekre vágott zöldpaprikával, paradicsommal és kevés tejföllel.
Ezt is ajánljuk: Gundel palacsinta - Katt ide!