A Karácsony legtutibb étele - Tiszai boros halászlé

Gondban vagy? Nem tudod, mi legyen a karácsonyi menü? Eláruljuk neked a legjobb magyar receptet szent estére, valamint a karácsonyi időszakra, ami nélkül nem lehet teljes az ünnep. Ha kalandra vágysz és szeretnél valami egyedit az asztalra, olvasd tovább a cikket!

Hozzávalók

  • 1 kg ponty
  • 50 dkg apróhal
  • 20 dkg hagyma
  • 3 kanál szegedi pirospaprika
  • 1 cseresznyepaprika
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés
Előkészítjük a halakat, a fejüket, farkukat és uszonyaikat levágjuk, a ponty törzsét felszeleteljük, és a keserű fogát kipattintjuk. A hagymát apróra felvágjuk, és a pontyfejjel, a farkával és az apró halakkal feltesszük főni 3 liter vízbe, majd amikor megfőtt átpasszírozzuk az egészet. A levét átszűrjük, majd beletesszük a pontyszeleteket, és amikor forr, beletesszük a sót, a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Fél óráig főzzük, forrás után majd beletesszük a paprika másik felét is, majd hozzáöntjük a bort és még 10 percig forraljuk.

Tésztával forrón tálaljuk.

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Hazánkban egy évtized után először tettek közzé reprezentatív felmérést, mely a bántalmazott nők arányáról ad tájékoztatást.
Lifestyle
Két ábra, hat parányi, nehezen észrevehető, de fontos különbség. Boldogulsz a feladattal?
Sztárok
Egy évtized után befejeződik az Elviszlek magammal című műsor, melyben D. Tóth Kriszta egy autó volánja mögött ülve faggatta aktuális vendégeit magánéleti és szakmai kérdésekről.
Lifestyle
A koronavírus-járvány felmérhetetlenül nagy hatást gyakorolt a társadalomra: a Great Lockdown idején az életünk fenekestül felfordult, és bonyolult - sok esetben feleslegesnek vagy túlzónak gondolt...
Lifestyle