A Karácsony legtutibb étele - Tiszai boros halászlé
Gondban vagy? Nem tudod, mi legyen a karácsonyi menü? Eláruljuk neked a legjobb magyar receptet szent estére, valamint a karácsonyi időszakra, ami nélkül nem lehet teljes az ünnep. Ha kalandra vágysz és szeretnél valami egyedit az asztalra, olvasd tovább a cikket!
Hozzávalók
- 1 kg ponty
- 50 dkg apróhal
- 20 dkg hagyma
- 3 kanál szegedi pirospaprika
- 1 cseresznyepaprika
- 1 dl száraz fehérbor
- só
Elkészítés
Előkészítjük a halakat, a fejüket, farkukat és uszonyaikat levágjuk, a ponty törzsét felszeleteljük, és a keserű fogát kipattintjuk. A hagymát apróra felvágjuk, és a pontyfejjel, a farkával és az apró halakkal feltesszük főni 3 liter vízbe, majd amikor megfőtt átpasszírozzuk az egészet. A levét átszűrjük, majd beletesszük a pontyszeleteket, és amikor forr, beletesszük a sót, a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Fél óráig főzzük, forrás után majd beletesszük a paprika másik felét is, majd hozzáöntjük a bort és még 10 percig forraljuk.
Tésztával forrón tálaljuk.