5 szilveszteri koktél, amire egyszerűen nem lehet nemet mondani!
Búcsúztasd az évet mennyei kortyokkal!
Szilveszteri puncs
Hozzávalók:
- 25 dkg déligyümölcs (datolya, füge, mazsola)
- ½ l fehérbor
- 25 dkg cukor
- 1 ½ dl rum
- ¼ l tea
- ½ citrom leve
- ½ narancs leve
Elkészítés:
Egy mély, tűzálló tál aljára terítjük a megtisztított déligyümölcsöket, majd ráöntjük a felforralt bort. A tál tetejére egy rostélyt fektetünk, rátesszük a kockacukrot, amit nyakon öntünk egy decinyi rummal. Ezután meggyújtjuk, így a cukor elegánsan belecsorog a tálba. A rostélyt levéve, a puncshoz adjuk a forró teát, valamint a citrom- és narancslevet is, a végén pedig hozzáöntjük a maradék rumot. Forrón, bögrékben kínáljuk.