Tegyél rá téglát, mielőtt megsütöd - 5 egyszerű házi praktika csirkemellel
A csirkemell egy igen kedvelt hús, hiszen egészséges, finom - no, és nem mellesleg viszonylag olcsó is. Ha Nálatok is gyakran kerül a tányérra, feltétlenül olvasd el cikkünket, amelyben adunk 5 szuper tippet, hogyan tehetnéd még ízletesebbé!
Tegyél rá téglát!
Talán furcsán hangzik, de érdemes kipróbálni: ha csirkemellet sütünk, és beletettük a tepsibe, fedjük le fóliával, majd helyezzünk rá egy téglát. Így nem fog kiszáradni a hús, belül finom, szaftos marad.
Szeleteld minél vékonyabbra!
Ha csirkemellet sütünk, érdemes minél vékonyabbra szeletelni a húst (nagyjából 0,6 cm vastagságúra), hiszen így nem csak hamarabb megsül, hanem a pác ízeit is jobban átveszi.
Vásárolj csontos, bőrös csirkemellet!
A legtöbb ember a csont- és bőrnélküli csirkemellet vásárolja a legszívesebben, ám rosszul teszik. Sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz, ha a csonttal együtt sül meg, a bőr pedig gondoskodik róla, hogy a hús ne száradjon ki.