Helytelen megoldás: Hűtőbe teszed őket
Ha a burgonyát hűtőszekrényben tartod, a keményítő fokozatosan cukorrá válik. Ez enyhén édes és szemcsés ízt ad nekik.
Kivétel a szabály alól: ha másnapra készíted elő, akkor a vízbe merített megpucolt, összevágott burgonyát tartsd a hűtőszekrényben. Ez megakadályozza az elszíneződést és megkönnyíti az éttel elkészítését.
Helyes megoldás: A burgonyát hűvös, sötét helyen tárold
A hagymához hasonlóan a burgonya sokáig megmarad kamrában vagy pincében.
Helytelen megoldás: Hűtőbe teszed őket
Ha a burgonyát hűtőszekrényben tartod, a keményítő fokozatosan cukorrá válik. Ez enyhén édes és szemcsés ízt ad nekik.
Kivétel a szabály alól: ha másnapra készíted elő, akkor a vízbe merített megpucolt, összevágott burgonyát tartsd a hűtőszekrényben. Ez megakadályozza az elszíneződést és megkönnyíti az éttel elkészítését.
Helyes megoldás: A burgonyát hűvös, sötét helyen tárold
A hagymához hasonlóan a burgonya sokáig megmarad kamrában vagy pincében.