Tűzveszélyes is lehet, ha rosszul takarítod a kenyérpirítót - valójában így kellene

Biztonsági szempontból sem elhanyagolható a kenyérpirító tisztán tartása, mégis sokan megfeledkeznek róla. Na de hogyan is érdemes nekiesni a feladatnak? Mutatjuk!
A konyha elfeledett eszköze
Full őszintén...te mikor takarítottad ki utoljára igazán a kenyérpirítódat? Nem, a morzsa kirázogatása nem számít. Vajon miért van az, hogy a sütőt, a mikrót, de még a hűtőt is sokkal gyakrabban tisztítjuk meg, mint a pirítót, mikor a rendszeres használatát tekintve nem kerül háttérbe az említett konyhai gépekhez képest? Valljuk be, mivel túl bonyolultnak tűnik - és nem mellesleg sokan azt gondolják szét is kell szedni - inkább bele sem vágunk. Pedig néhány perc alatt pár alapvető tisztítóeszköz segítségével könnyedén eltávolíthatjuk a morzsákat és az étel maradványokat róla, hogy az olyan legyen, mint új korában.
Amit fontos tudnod, mielőtt nekivágsz:
- Tisztítás előtt mindig húzd ki a kenyérpirítót a konnektorból!
- Várd meg, míg teljesen kihűl a tisztítás előtt!
- A tisztítás között gyakran ürítsd ki a morzsatálcát; a teli morzsatálca tűzveszélyes!
- Soha ne próbáld meg eltávolítani a morzsákat, vagy egyéb beragadt darabokat, ha a kenyérpirító be van dugva!
- Ne helyezz használati tárgyakat a kenyérpirítóba; ez károsíthatja a fűtőelemet, valamint tűz- és áramütésveszélyt jelenthet!
- Mindenképp kerüld a kenyérpirító vízzel és/vagy tisztítószerekkel való permetezését vagy leöntését!
Lássuk is a takarítás lépéseit, részletek a galériában!
Fogadjunk, hogy ezekről eddig te sem tudtál!