Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul csináltad: így kell valójában helyesen felvágni a születésnapi tortát
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2021/cikkek/torta-123rf-lead.jpg?itok=1YX2MMpV)
Egy cukrász elárulta a titkát annak, hogyan kaphatunk szép, egyenlő tortaszeleteket, ha otthon saját magunk vágjuk fel a süteményt.
Egész életünkben rosszul csináltuk volna?
Az emberek többsége születésnapokon süt vagy rendel egy egész, több szeletes tortát, nem véletlenül, hiszen a jeles napon általában látogatóba jönnek a rég nem látott családtagok és barátok, akikkel együtt, közösen fogyasztjuk el az ünnepi finomságot. Persze olykor nehéz szívvel vágjuk fel a gyönyörű, ízlésesen feldíszített tortacsodát, ami egyes esetekben valódi remekmű, de végső soron az a sütemények sorsa, hogy szeleteket vágjunk belőlük, majd jóízűen elfogyasszuk. Igen ám, de valószínűleg te is tapasztaltad már, hogy szép szeleteket vágni egy tortából igencsak nehéz feladat, főleg úgy, hogy minden tortaszelet egyenlő nagyságú is legyen, na meg persze se nem túl vékony, se nem túl vastag. A hagyományos szeletelős módszert már mindenki jól ismeri, egy cukrász szerint azonban eddig mindenki rosszul vágta fel a desszertet, és azt is megmutatta, hogyan kellene valójában csinálni.