Soha többé nem folyik ki a rántott camembert, ha egy dolgot megteszel sütés előtt: hibátlan külsejű és isteni finom lesz a végeredmény

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat.
Csupán ennyi a titka
A rántott sajt az egyik legnépszerűbb az egyszerű, vegetáriánus és Jolly Joker fogások között, s bár elsősorban a trappista hódít széles körben, a camembertből készült, áfonyaszósszal, illetve jázminrizzsel tálalt változat is sokak kedvence – legalábbis, ha étteremben szolgálják fel. Házilag elkészíteni ugyanis igencsak bonyolult, nehézkes művelet, hiszen könnyen szétmállik a sütés közben a forró olajon, a végeredmény pedig így egyáltalán nem lesz gusztusos, sőt igazán finom sem. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes próbálkozni vele, viszont annak érdekében, hogy ne robbanjon szét a bundázott sajt, van néhány szabály, amit jó, ha betartunk. Galériánkban eláruljuk, hogyan lesz mennyei és tökéletes a rántott camembert:

A gouda sajtot sokan szeretik, de kevesen tudják, hogy a finom csemege nemcsak ízletes, hanem számos jótékony egészségügyi hatása is van.
Leadfotó: 123rf
Forrás: Ripost