Vétek kidobni a tojáshéjat, hiszen rengeteg mindenben hasznodra lehet: 6 ok, miért ne végezze a szemetesben

A tojáshéj a legtöbbeknél mindig a kukában végzi, pedig ez nagy hiba: sokan nem is sejtik, mennyi mindenre fel lehet használni a háztartásban.
Ezért nem szabad kidobni a tojáshéjakat
A tojás az egyik legegészségesebb étel: jelentős táplálékforrás, hiszen tele van B12-, B2-, A-, és B5-vitaminnal, emellett számos ásványi anyagot (vasat, cinket, kálciumot, magnéziumot, káliumot és E-vitamint) is tartalmaz, amire szüksége van az emberi szervezetnek. A legtöbb háztartásban alapélelmiszer, hiszen sokféleképpen elkészíthető – rántva, sütve és főzve is isteni –, szükség van rá a süteményekben és a tésztákban, de akár különböző ételekhez is felhasználható alapanyagként. Ám a héját a legtöbben kidobják, mert nem is sejtik, hogy tulajdonképpen mennyire hasznos. Galériánkban eláruljuk, mi mindenre használható a tojáshéj:
Függetlenül attól, hogy kemény, vagy lágytojásra vágyunk, a főzési időt nehéz pontosan eltalálni. Ezzel a matematikai képlettel azonban sikerülhet.
Leadfotó: 123rf
Forrás: sobors.hu
Oldalak
