A tészta tényleg hizlaló? Ha így fogyasztod, akkor nem növeli a testsúlyodat ez az isteni szénhidrátforrás!

Nem minden esetben vezet hízáshoz a finom tésztafélék fogyasztása, mindössze néhány egyszerű dolgot kell betartani ahhoz, hogy gyakorlatilag a diétánk alatt is nyugodt szívvel élvezhessük ennek a laktató ételnek a zamatát.
Együk vagy sem?
Sokan nem is sejtik, de nem magával a tésztával vagy a szénhidráttal van a baj, hanem azzal, hogy milyen minőségben és mennyiségben visszük be ezt az ételt a szervezetünkbe. A sima fehér lisztből készült verziókkal az a legnagyobb gond, hogy gyorsan felszívódnak és szinte azonnal megemelik a vércukorszintünket, ami aztán könnyen leesik, ez pedig újabb falási rohamokhoz vezethet. Ez egy ördögi kör, amiből fontos, hogy minél gyorsabban kikerüljünk, ugyanis ez hosszútávon elhízáshoz vagy esetleg cukorbetegséghez is vezethet, főleg az arra hajlamosak esetében igaz ez. Ha azonban nem szeretnél lemondani a kedvenc fogásaidról, akkor válassz alternatív megoldásokat, illetve ízesíts, főzz másképp, mint a "szokásos". Hogyan is teheted mindezt meg, és miről is van szó pontosan? Galériánkból megtudhatod!
Az örökös dilemma tárgya, de most mi eláruljuk, hogy melyiket miért érdemes a konyhádban tartanod. Íme!