A Magyar Élelmiszerkönyv definíciója szerint a tejcsokoládé tartalmaz: – legalább 25 százalék összes kakaó szárazanyagot,
– legalább 14 százalék tej szárazanyagot, amely lehet részben vagy teljesen dehidratált teljes tej, félig vagy teljesen fölözött tej, tejszín vagy részben, vagy teljesen dehidratált tejszín, vaj vagy tejzsír,
– legalább 2,5 százalék zsírmentes kakaó szárazanyagot,
– legalább 3,5 százalék tejzsírt,
– legalább 25 százalék összes zsírt (kakaóvajat és tejzsírt).
2/6
Fotó: Pinterest - illusztráció
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
0:00
Stream Type LIVE
Remaining Time --:-
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A Magyar Élelmiszerkönyv definíciója szerint a tejcsokoládé tartalmaz: – legalább 25 százalék összes kakaó szárazanyagot,
– legalább 14 százalék tej szárazanyagot, amely lehet részben vagy teljesen dehidratált teljes tej, félig vagy teljesen fölözött tej, tejszín vagy részben, vagy teljesen dehidratált tejszín, vaj vagy tejzsír,
– legalább 2,5 százalék zsírmentes kakaó szárazanyagot,
– legalább 3,5 százalék tejzsírt,
– legalább 25 százalék összes zsírt (kakaóvajat és tejzsírt).