A Magyar Élelmiszerkönyv definíciója szerint a tejcsokoládé tartalmaz: – legalább 25 százalék összes kakaó szárazanyagot,
– legalább 14 százalék tej szárazanyagot, amely lehet részben vagy teljesen dehidratált teljes tej, félig vagy teljesen fölözött tej, tejszín vagy részben, vagy teljesen dehidratált tejszín, vaj vagy tejzsír,
– legalább 2,5 százalék zsírmentes kakaó szárazanyagot,
– legalább 3,5 százalék tejzsírt,
– legalább 25 százalék összes zsírt (kakaóvajat és tejzsírt).
Fotó: Pinterest - illusztráció
A Magyar Élelmiszerkönyv definíciója szerint a tejcsokoládé tartalmaz: – legalább 25 százalék összes kakaó szárazanyagot,
– legalább 14 százalék tej szárazanyagot, amely lehet részben vagy teljesen dehidratált teljes tej, félig vagy teljesen fölözött tej, tejszín vagy részben, vagy teljesen dehidratált tejszín, vaj vagy tejzsír,
– legalább 2,5 százalék zsírmentes kakaó szárazanyagot,
– legalább 3,5 százalék tejzsírt,
– legalább 25 százalék összes zsírt (kakaóvajat és tejzsírt).