Hogyan spórolhatunk vákuumozással?
A vákuumcsomagolás nem csupán egy módszer az élelmiszerek frissen tartására, hanem jelenős költségmegtakarítást is jelent. Az eltarthatósági idő meghosszabbítása által ugyanis az élelmiszerek, az alapanyagok és az ételek tovább megőrzik frissességüket és minőségüket.
Nincs szükség drága bolti fagyasztott ételekre
A Sous Vide Hungary vákuumcsomagoló gépeivel és vákuumtasakjával az élelmiszereket úgy tárolhatjuk, hogy sokáig meg fogják őrizni a frissességüket. Így nem kell előrecsomagolt, fagyasztott termékeket vásárolnunk, hiszen egyrészt így tovább elállnak az alapanyagok, másrészt mi magunk is le tudjuk fagyasztani azokat.
Ennek köszönhetően olcsóbban tudjuk biztosítani a család számára a friss húst, a zamatos zöldségeket és gyümölcsöket.
Nagyobb mennyiségű élelmiszert is megvásárolhatunk
A vákuumcsomagolásnak köszönhetően akár nagyobb mennyiséget is beszerezhetünk az éppen akciós termékekből, hiszen sokáig el tudjuk tárolni őket a minőség romlása nélkül.
Megvehetjük akkor az élelmiszereket, amikor olcsóbbak, és nem kell azon aggódnunk, hogy meg fognak romlani.
Ám nemcsak a könnyen romló élelmiszerek esetében hasznos a vákuumozás, hanem a tartós élelmiszereknél is. Például a vákuumcsomagolt lisztbe, búzadarába garantáltan nem tud belepetézni a molylepke, tisztán és higiénikusan tudjuk tárolni őket.
Segítség a mindennapi főzésben
Egy fárasztó munkanap után a háziasszonyok nem szívesen állnak neki főzni, viszont ha a család szereti az ízletes, házi ételeket, a vákuumozás ebben is segítség lehet. Lehetővé teszi ugyanis, hogy nagyobb mennyiségben főzzünk, majd vákuumcsomagolva, fagyasztva tároljunk. Amikor pedig szükség van rájuk, csak elővesszük a kész ételeket, amelyek kiolvasztva, felmelegítve éppolyan ízűek és állagúak lesznek, mint frissen.
Abban is nagy segítséget jelent a vákuumozás, hogy a főzés alapanyagait, a húsokat, zöldségeket előkészített állapotban tudjuk tárolni, és ezáltal a főzés során könnyen felhasználhassuk. Ezzel a módszerrel mártásokat, pácokat és egyéb összetevőket is elkészíthetünk előre a későbbi felhasználás számára.
A vákuumcsomagolás révén a maradékot is el tudjuk tenni, csökkentve ezzel az ételpazarlást.
Hatékony tárolási lehetőség
A vákuumcsomagolt élelmiszerek kevesebb helyet foglalnak a hűtőszekrényben, a fagyasztóban vagy az éléskamrában. Ez lehetővé teszi, hogy több dolgot tartsunk otthon higiénikusan, rendezetten, zsúfoltság nélkül.
A fagyasztott ételek nem veszítik el ízüket, a húsok nem barnulnak meg. A zöldségek nem kezdenek el romlani, a gyümölcsök erjedni, az éléskamrában nem lesz kellemetlen szag. Így az élelmiszerekkel költséghatékonyan tudunk gazdálkodni, és tervezhetővé válik a vásárlás is. Nem szükséges például egy ünnep előtt az utolsó pillanatra hagyni a bevásárlást, amikor már nagy tömeg van az üzletekben.
A vákuumcsomagoló gép tehát praktikus eszköz egy háztartásban, hiszen megőrizhetjük általa az élelmiszerek frissességét, és számos pénzmegtakarítási lehetőséget is kínál a mindennapi életünkben.