Ha így főzöd a rizst, olyan finom lesz, mint még soha: a ragacsos végeredmény helyett egy puha, finom köret lesz a jutalmad!
Mindenki kedvenc köretét szinte lehetetlen elrontani, de az eredményt még finomabbá varázsolhatjuk, ha bevetünk egy semmibe sem kerülő trükköt rizsfőzés előtt.
A Közel-Keleten is így csinálják
Fehér és barna, rövid és hosszú szemű, basmati, piláf, jázmin – ezek mind rizsfajták a teljesség igénye nélkül, melyekből ízletes, laktató és tápláló köret készíthető megannyi módon. Nem csoda tehát, hogy a főtt rizs az egyik legkedveltebb köret a krumpli mellett a világon, hiszen számtalan verzióját ismerjük, és egy igazán sokoldalú alapanyagról van szó, amit felhasználhatunk elő- és főételek elkészítéséhez, valamint desszertekhez is. Ám ha köretről van szó, az emberek általában két csoportra oszthatók: egyesek a ragacsos, míg mások a pergős főtt rizst preferálják. Persze az, hogy a végeredmény milyen lesz, függ a rizs típusától és fajtájától, valamint a főzési időtől is, de szerencsére szinte bármilyen rizs esetében bevethetünk egy trükköt, amitől a jutalmunk egy kevésbé ragacsos és sokkal ízletesebb köret lesz, és a Közel-Kelet országaiban is ezt a módszert preferálják a minél finomabb főtt rizs elérése érdekében. Galériánkban olvashatod a részleteket!
Csupán egyetlen olcsó hozzávalóra van szükséged ahhoz, hogy életed legínycsiklandóbb sültjét készítsd el a családnak.