Soha többé nem lesz ragacsos a rizs, ha ezt csinálod: csupán egy dolgot kell megtenned

Neked is bosszúságot okoz, amikor rizst főzöl, végeredménynek pedig egy ragacsos masszát kapsz? Nos, könnyen lehet, hogy még nem hallottál arról a pofonegyszerű konyhai trükkről, amivel gyerekjáték elkerülni ezt a problémát.
Próbáltad már?
A rizs egy igazán közkedvelt köret, melyet a világ minden pontján szívesen fogyasztanak, ami nem csoda, hiszen könnyen beilleszthető szinte bármilyen konyhaművészetbe, legyen szó ázsiai, mediterrán, latin-amerikai vagy más kulináris tradícióról. Természetesen a legtöbben hazánkban is szívesen építik be az étrendjükbe, hiszen sokféle összetevővel kombinálható - egyaránt illik húsokhoz, zöldségekhez és számos más ételhez -, ráadásul egyszerű elkészíteni, gyorsan főzhető, de persze az sem elhanyagolható szempont, hogy pénztárcabarát. Ám ahogyan minden fogás esetében, úgy a rizs elkészítésére is igaz, hogy ha nem figyelünk eléggé, érhet minket meglepetés a végeredményt kóstolva. Galériánkban eláruljuk, milyen trükköt érdemes bevetni, ha azt szeretnénk, hogy többé ne legyen ragacsos ez a felkapott köret:
A rizs nem csupán arra alkalmas, hogy finomabbnál finomabb ételeket készítsünk belőle. Ez a közkedvelt alapélelmiszer számos más területen is hasznosítható, és akár még takarítani is lehet vele.
Leadfotó: 123rf
Oldalak
