Ősi gabona: 5 megdönthetetlen érv az amaránt fogyasztása mellett

Előételbe, levesbe is szórhatjuk, de süteményt is készíthetünk az aranylón csillogó amarántból, amely ősi gabonaként nemcsak különleges ízt ad étkeinknek, de olyan értékes összetevőket is tartalmaz, mint a vas vagy épp a kalcium.
Most pedig lássuk, mit is kell tudnunk az amarántról, illetve, hogy miért éri meg beépíteni az étrendünkbe.
1. A legősibb termények egyike
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
2. Értékes összetevők
Számos értékes összetevőt tartalmaz, köztük vasat, kalciumot, cinket és magnéziumot.
3. Kiváló alapanyag
Kitűnő összetevője a levesbetéteknek, de használhatjuk hús, hal panírozásához, édességekhez, fogyaszthatjuk köretként, belekeverhetjük joghurtba, tejbe, kefirbe, és kiváló saláta alapanyag is.
4. Lisztnek is tökéletes
Magjából liszt is készül, amellyel dúsíthatjuk a süteményekhez, desszertekhez előírt lisztet.
5. Alegria
A mexikóiak tradicionális édességként a magból készült úgynevezett alegriát fogyasztják.
Kóstold meg az amarántos sajtkrémet és a mogyorós amarántkorongokat!