Te is mindig műanyag dobozokban tárolod a megmaradt főtt ételt? Óriási hibát követsz el, ha nem szoksz le róla azonnal

A konyhai műanyag dobozok rendkívül népszerűek, hiszen praktikusan tárolhatjuk benne az ebédről megmaradt maradékot – kutatások azonban kimutatták, hogy ezen tárgyak biztonsága igencsak megkérdőjelezhető.
Az ételek helyes tárolása nem játék
A hőálló és légmentesen záródó műanyag tárolóedényeket kifejezetten arra a célra fejlesztették ki, hogy minél tovább megőrizzék a benne tárolt főtt ételek frissességét, szavatossági idejét és jó ízét. Használatuk mellett szól továbbá az is, hogy mivel sem a méretük, sem a súlyuk nem nagy, így könnyen szállíthatók, átlátszó kialakításuk pedig lehetővé teszi a bennük elhelyezett fogások egyszerű azonosítását. Nem árt azonban óvatosnak lenni, szakértők szerint ugyanis nem feltétlenül jó ötlet frissen főtt ételeket műanyag dobozba tenni. Részletek a galériában!
Bár a mikrohullámú sütő egy remek találmány, nem minden ételt szabad benne újramelegíteni – cikkünkből most kiderül, melyek azok az élelmiszerek, amiket egészségünk érdekében soha nem szabadna megmikrózni.
Leadfotó: 123rf
Forrás: mindmegette.hu
Oldalak
